Според ръководителя на държавния оръжеен холдинг Ростех Сергей Чемезов машината е

...
Според ръководителя на държавния оръжеен холдинг Ростех Сергей Чемезов машината е
Коментари Харесай

Новият руски танк Армата няма да заминава за фронта в Украйна, твърде скъп е

Според ръководителя на държавния оръжеен холдинг " Ростех " Сергей Чемезов машината е прекомерно скъпа за потребление на фронта, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" От позиция на функционалността му, той е доста по-добър от съществуващите танкове, само че е прекомерно безценен и по тази причина армията надали ще го разположи в този момент ", съобщи Чемезов пред държавната новинарска организация " РИА Новости ".

" Армата Т-14 " беше показан за първи път пред обществеността през 2015 година на годишния боен церемониал в Москва. Според известия в медиите танкът към момента не е влезнал в серийно произвеждане заради разнообразни механически проблеми, отбелязва ДПА.

Оттогава съветските въоръжени сили са приели " Армата " на въоръжение, съобщи Чемезов, непосредствен до съветския президент Владимир Путин. Разходите обаче са прекомерно високи за разполагане им в Украйна.

" Днес ни трябват пари, с цел да произвеждаме нови танкове, нови оръжия, по опция по-евтини ", сподели Чемезов.

Ето за какво е било оправдано да се закупят по-евтини танкове Т-90 за сегашния спор. Първоначално " Армата " е била предопределена да размени Т-90, отбелязва ДПА.

Мощността на мотора на Т-14 е 1500 к.с., като реализира оптималната скорост по шосе от 75-80 км/ч. Запасът на хода му е 500 км.

Т-14 е първият танк в света с радар с АФАР. Радарът е създаден по технологията, употребена за радара на изтребителя пето потомство Т-50. Системата може да следи до 40 цели по едно и също време.

Най-революционната иновация при Т-14 " Армата " е необитаемият купол и разположението на екипажа в специфична бронирана капсула.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР